loading...
بیداری اسلامی از نگاه امام خمینی
شیخ نوری بازدید : 8 دوشنبه 13 خرداد 1392 نظرات (0)

... امروز دنياى غرب و امريكا و سياست‌سازان تفكر غربى - صهيونيست‌ها و محافل سرمايه‌دار غربى - خوب مى‌دانند كه حركت عظيم ملت فلسطين ناشى از گرايش آنها به اسلام است. چون محور را اسلام قرار داده‌اند، شجاعت پيدا كرده‌اند و به معناى واقعى كلمه دل به مجاهدت داده‌اند. هرجا ملتى اين روحيه را پيدا كند، هيچ قدرتى - قدرت نظامى و غير نظامى - قادر به برخورد با آنها و سركوب آنها نخواهد بود؛ اين را خوب مى‌فهمند. قضاياى دنياى اسلام، همه مؤيد اين واقعيت است. اين يك واقعيتِ مسلم است كه امروز بيدارى اسلامى، بلكه نهضت اسلامى، در دنياى اسلام يك حقيقت روشن است؛ هيچ كس نمى‌تواند اين را انكار كند.

حقيقت دوم اين است كه دشمن شماره‌ى يك اين بيدارى و گرايش اسلامى و اين آزادى‌خواهى، قدرتهاى استكبارى‌اند. علت هم معلوم است؛ چون اسلام با سلطه مخالف است؛ با وابستگى ملتها به قدرتهاى بيگانه مخالف است؛ با عقب‌ماندگى علمى و عملى - كه بر كشورهاى اسلامى ساليان متمادى تحميل كردند - مخالف است؛ با تقليد محض ملتها و كوركورانه به ديگران نگاه كردن مخالف است. اينها همه درست نقطه‌ى مقابل سياست‌هاى استعمارى و استكبارى است كه در طول دويست سال يا بيشتر، از طرف مستكبران و غربى‌ها بر دنياى اسلام اعمال شده؛ امروز هم براى اين منطقه، پيش خودشان منافعى تعريف كرده‌اند. بيدارى اسلام، درست نقطه‌ى مقابل خواسته‌هاى آنهاست؛ لذا با همه‌ى وجود با آن مخالفند و مخالفت سياسى و تبليغاتى مى‌كنند.

...مظهر اين بيدارى اسلامى كسانى نيستند كه امروز چهره‌ى تروريسم را در دنياى اسلام دارند نشان مى‌دهند. كسانى كه در عراق اين جنايتها را مى‌كنند؛ كسانى كه در دنياى اسلام، به نام اسلام عليه مسلمانها فعاليت مى‌كنند؛ كسانى كه مهمترين وظيفه‌ى خود را ايجاد اختلاف بين مسلمانها - تحت عنوان شيعه و سنى، تحت عنوان قوم‌گرايى - قرار مى‌دهند؛ اينها نمى‌توانند به‌هيچ‌وجه نمايشگر و نماد بيدارى اسلامى باشند؛ اين را خود مستكبران هم مى‌دانند. همان كسانى كه سعى مى‌كنند اسلام را در چهره‌ى گروههاى متحجر و دهشت‌افكن به دنياى غرب معرفى كنند، مى‌دانند كه واقعيت غير از اين است. اسلامى كه امروز بيدارىِ آن را دنياى اسلام دارد احساس مى‌كند، اسلام فكر و انديشه و تعمق و حرف نو است؛ اسلامِ ارائه‌ى راه‌حلهاى زندگى براى گشودن گره هاى زندگى بشريت است؛ نه اسلام متحجر، نه اسلام چشم‌بسته و نه اسلام دور از هرگونه آزاد فكرى؛ اين را مستكبران مى‌فهمند.

امروز شعار جمهورى اسلامى، آزادفكرى است؛ توسعه‌ى علم و معرفت است؛ توجه به حقوق انسانها و اختيارات انسانهاست؛ مهربانى و مهرورزى ميان افراد انسان است؛ اينها شعار و پيام اسلام است؛ دنيا دنبال اينهاست.

...دنياى غرب با همه‌ى توان خود نتوانسته است بر بيدارى اسلامى فائق بيايد. در مناطق گوناگون اسلامى اين همه عليه اسلام، عليه جمهورى اسلامى، عليه رهبران و مصلحان بزرگ اسلامى و عليه احكام اسلام تبليغات كردند؛ اين همه مزدور درست كردند براى دشنام دادن به اسلام و متهم كردن اسلام و احكام اسلامى؛ از حربه‌ى نظامى استفاده كردند، از حربه‌ى اقتصادى استفاده كردند، از حربه‌ى تبليغاتِ وسيع رسانه‌يى به شكل عجيب و شگفت‌آورى استفاده كردند؛ اما تاكنون پيش نرفته‌اند. بيشترين گرايش جوانهاى مسلمان در كشورهاى اسلامى به اسلام و تفكر اسلامى است. اين شور و عشق، روزبه‌روز در دل ملتهاى مسلمان بيشتر مى‌شود.

...دنياى اسلامى بايد قدر اين واقعيت را بشناسد. امروز تنها راهى كه دنياى اسلام براى حفظ منافع ملتهاى اسلامى دارد، اتحاد كلمه بر محور اسلام است؛ «نه» گفتن به اهداف و مطامع استعمارىِ دشمنان و مستكبران است. هدف استكبار، محو هويت ملى و دينى در دنياى اسلام و بخصوص در خاورميانه است. مقابله‌ى با اين هدف، با اتحاد بيشتر، با همبستگى بيشتر، با تمسك به اسلام، با ترويج اسلام و با ايستادن در مقابل زياده‌خواهى‌هاى امريكا و مستكبران عملى است، و لاغير.

... دولتهاى اسلامى براى حفظ منافع ملى خودشان، براى جلب عواطف ملتهاى خودشان، براى اداى مسؤوليت تاريخى خودشان، بايد روى نقاط اساسىِ هويت امت اسلامى تكيه كنند؛ از ملت فلسطين بايد صريحاً دفاع كنند؛ از استقلال كامل عراق و سپردن اختيار به ملت عراق بايد دفاع كنند؛ از ملت افغانستان بايد دفاع كنند؛ از ملتهاى مسلمان در اروپا و آسيا و آفريقا بايد دفاع كنند؛ از هويت قرآنى و از احكام قرآن در كشورهايشان بايد دفاع كنند؛ ارتباطاتشان را با همديگر نزديك و صميمى كنند؛ با هم صادق باشند؛ به هم كمك كنند و دست يكديگر را بگيرند؛ آن وقت امت اسلامى خواهد توانست خود را از زير يوغ استكبار نجات دهد و تهديدهايى را كه امروز دنياى استكبار نسبت به دنياى اسلام دارد، از سر بگذراند.

اميدواريم خداوند ما را بيدار كند؛ امتهاى اسلامى را بيدار كند؛ ان‌شاءاللَّه ما را به وظايف خودمان آشنا كند و ادعيه‌ى زاكيه‌ى حضرت بقيةاللَّه (ارواحنافداه) را شامل حال همه‌ى امت اسلامى و بخصوص ملت عزيز ايران قرار دهد.

بيانات‌ در ديدار كارگزاران نظام و قشرهاى مختلف مردم‌‌


 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 21
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 26
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 28
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 30
  • بازدید ماه : 30
  • بازدید سال : 61
  • بازدید کلی : 1,868
  • احادیث

    امام صادق (ع) : هرکه فردی را در گناهی پیروی کند به تحقیق که او را پرستش کرده است.    ( تحف العقول ) صفحه ۳۵۵


     امام صادق (ع) : شیطان گفته همه مردم در قبضه حکومت من هستند جز ۵ کس : ۱٫کسی که با نیت صحیح در هر کاری بر خدا توکل کند.۲٫آنکه شبانه روز به هنگام ثواب و خطا بسیار یاد خدا باشد.۳٫کسی که هرچه برای خود می پسندد برای دیگران هم بپسندد.۴٫آنکه به هنگام مصیبت صبر کند.۵٫کسی که به قسمت الهی راضی باشد و غم روزی نخورد.     نصایح صفحه ۲۲۵

    امام صادق (ع) : از امام (ع) سوال شد آسودگی و راحتی دنیا در چیست فرمود : در ترک هواهای نفسانی . گفته شد راحتی آخرت در چیست ؟ فرمود : روزی که داخل در بهشت گشتی.     تحف العقول صفحه ۳۹۰


    امام رضا- عليه السلام - فرمود: اوّلين عملي كه از انسان مورد محاسبه و بررسي قرار مي گيرد نماز است، چنانچه صحيح و مقبول واقع شود، بقيه اعمال و عبادات نيز قبول مي گردد وگرنه مردود خواهد شد.



    امام رضا- عليه السلام - فرمود: بايد هر يك از شماها امر به معروف و نهي از منكر نمائيد، وگرنه شرورترين افراد بر شما تسلّط يافته و آنچه كه خوبانِ شما، دعا و نفرين كنند مستجاب نخواهد شد.





    یا أحمَدُ، لَیْسَ شَيْءٌ مِنَ العِبادَةِ أحَبَّ إلَيَّ مِنَ الصَّمْتِ والصَّوْمِ، فَمَن صامَ ولَمْ یَحْفَظْ لِسانَهُ کانَ کَمَن قامَ ولَمْ یَقْرَأ في صَلاتِهِ.ای احمد! هیچ عبادتی نزد من محبوب‌تر از خاموشی و روزه نیست؛ پس اگر کسی روزه بگیرد، ولی مراقب زبان خود نباشد، مانند کسی است که به نماز بایستد ولی در آن قرائت نداشته باشد. بحار الأنوار، ج 74، ص
    پیامبر اکرم (صلّی ‌الله ‌عليه ‌وآله):
    رَکْعَتانِ فِي جَوْفِ اللَّیْلِ أحَبُّ إلَيَّ مِنَ الدُّنْیا وَما فِیهَا.

    دو رکعت نماز در دل شب نزد من محبوب‌تر است از دنیا و آنچه در آن است. علل الشرائع، ص 138


    جدال مكن كه ارزشت می رود و شوخی مكن كه بر تو دلیر شوند   
     تحف العقول صفحه 486



    سخاوت آن است که تو آغاز کنی ، زيرا آنچه با درخواست داده می شود يا از روی شرم و يا از بيم شنيدن سخن ناپسند است  نهج البلاغه حکمت شماره 52

    امام حسن عسکری (علیه‌ السلام):

    جُعِلَتِ الخَبَائِثُ في بَيتٍ وَجُعِلَ مِْفتَاحُهُ الكِذْبَ.

    تمام پليديها در خانه‌ای قرار داده شده و كليد آن دروغگويی است.       بحار الأنوار، ج 78، ص


    حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:

    من أصعد إلی الله خالص عبادته، أهبط الله عزوجل إلیه أفضل مصلحته.

    كسی كه عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ برترین مصلحت را به سویش فرو خواهد فرستاد.

     

    (بحار الانوار ، ج 70، ص 249 )


    "كانَ النَّبىُّ صلى الله عليه و آله" لافَظٌّ وَ لاغَليظٌ وَ لا صَخّابٌ فِى السواقِ وَ لا يَجزى السَّيِّئَةَ السَّيِّئَةَ وَ لكِن يَعفو وَيَغفِرُ؛

    "پيامبر خدا صلى  الله  عليه  و  آله" نه تندخوست و نه خشن و نه اهل جارو جنجال. در كوچه و بازار، بدى را با بدى جواب نمى دهد، بلكه مى بخشد و گذشت مى كند.

    مناقب آل ابی طالب علیهم السلام (ابن شهرآشوب)، ج1، ص147 


    مَن حاسَبَ نَفسَهُ رَبَحَ وَمَن غَفَلَ عَنهَا خَسِر؛

    آن کسى که نفسش را محاسبه کند، سود برده است و آن کسى که از محاسبه نفس غافل بماند، زیان دیده است.امام رضا (ع)




    در سه چیز براى امّت خود احساس خطر مى کنم: گمراهى، بعد از آن که هدایت و معرفت پیدا کرده باشند. گمراهى ها و لغزش هاى به وجود آمده از فتنه ها. مشتهیات شکم، و آرزوهاى نفسانى و شهوت پرستى. حضرت محمد (ص)


    بدترین افراد کسى است که آخرت خود را به دنیایش بفروشد و بدتر از او آن کسى خواهد بود که آخرت خود را براى دنیاى دیگرى بفروشد. حضرت محمد (ص)